Vanessa Demeulemeester

Yoga Teacher
Vanessa Demeulemeester
Waregem Belgium

Get Directions View Larger Map
ruimte voor inspiratie en beleving

Contact Information

 • Company
 • Vanessa Demeulemeester
 • Logo
 • Vanessa Demeulemeester Company Logo by Vanessa Demeulemeester in Waregem Vlaanderen
 • Year Established
 • 2004
 • Online Social Profiles
 • Location
 • 92 Desselgem-Dries
  Waregem, Vlaanderen 8792
  Belgium

Company Details

 • Upload CV or Brochure
 • View my Document
 • Hours of Operation
 • via email or sms
 • Accepted Forms of Payments
 • visa - bancontact - payconiq

More About Vanessa Demeulemeester

amba-amba = | bewustzijn | zingeving | beleving | inspiratie | yoga | ontspanning | creativiteit | levensvreugde | verbinding | expertise |

Vanessa = Playfulness | yoga4children since 2004 | HappyNes |Levensenthousiastelinge | labyrintvrouwen | 

Kinderyoga opleiding :

Tijdens deze tiendaagse training bieden we je kennis en inspiratie om op een enthousiaste en liefdevolle manier kinderen te begeleiden met yogatechnieken. 

Spelend, bewegend en ontmoetend leren we kinderen hun eigen kracht, balans, zelfvertrouwen, flexibel zijn en focus te ontdekken of terugvinden. Met het achtvoudige yogapad als basis nemen fantasierijke avonturen je mee naar de belevingswereld van het kind. Naast de traditionele yogahoudingen maken we ook gebruik van massage, meditatie, dans, visualisatie, spel. 

Voor de kinderyoga training hoef je geen yoga achtergrond te hebben. We verwachten enkel dat je werken met kinderen boeiend vindt en dat je ook het kind in jou de ruimte geeft om zich te laten zien. Durf jij het aan om de magische wereld van het kind te ontdekken? Heb je weinig of geen ervaring met yoga dan raden we je wel aan om yogalessen te volgen bij jou in de buurt. 

De training is heel praktisch opgesteld. We gaan er vanuit dat het zelf ervaren van wat de oefeningen met je doen je het meeste bijblijven en motiveren. Het is onze doelstelling dat je na het volgen van de opleiding zelfstandig lessen kan samenstellen en kinderen kan begeleiden tijdens groepslessen of individueel; we stimuleren hierbij het ontwikkelen van je eigen stijl. 

Om de tiendaagse af te ronden stel je een eindopdracht voor aan de groep. Daarna ontvang je een attest van deelname. De training wordt ondersteund met een cursusmap en in de gevoelenswinkel kan je boeken en cd’s verkrijgen. Na de opleiding worden er terugkomdagen aangeboden en doorheen het jaar zijn er workshops gericht op de kinderyoga zodat je je verder kan bekwamen en ervaringen kan uitwisselen met collega-begeleiders. 

Dit schrijft BV Evy Gruyaert na het volgen van de opleiding:

" ik kan de opleiding kinderyoga bij Amba-Amba bijzonder warm aanbevelen. In een knusse, ontspannen omgeving, krijg je de kans om het kind in jezelf weer naar boven te toveren en krijg je heel wat tips, tricks & tools aangereikt om zelf een leuke kinderyoga les uit te leren werken. De opleiding is onderbouwd, Fun om te doen en ervaringsgericht... en gegeven door een bijzonder warme zotte doos die verdraaid goed weet wat ze doet... gewoon doen, mocht je nog twijfelen!"10 Redenen waarom amba-amba een goede plek is om jouw kinderyoga-opleiding
1. Je krijgt een complete, professionele opleiding die doorleefd is. Geen kopietjes uit boeken, maar een volledig eigen samengestelde cursus met massa’s voorbeelden en ideeën om direct zelf mee aan de slag te gaan. Een betaalbare opleiding met begrip voor ieders situatie.


2. Het is een pure, liefdevolle, speelse, praktische, creatieve opleiding, maar vergis je niet: onder het speelse ligt een diepe laag van vakkennis, liefde voor het vak, de amba’cht die voelbaar maakt wat kinderyoga is. Vanessa leert je verder te kijken dan de cursus. Je leert kinderyoga ‘ademen’.


3. Bij amba-amba kom je thuis in een fijne, rustige ruimte - warm in alle betekenissen van het woord. Het is een plaats met een ziel en tegelijkertijd professioneel. Een mooie balans tussen de twee. Je voelt dat de mensen van amba-amba (Filip en Vanessa én hun kinderen) dit écht graag doen, zonder in te boeten op kwaliteit.


4. Bij amba-amba vind je ervaring. Filip en Vanessa delen hun ervaringen, kennis en wijsheid vanuit hun volle, authentieke wezen. Reeds 25 jaar verdiepen ze zich in geweldloosheid, conflicthantering, evenwaardigheid. Voeg daarbij 15 jaar opgebouwde expertisme rond kinderyoga en dit zowel met baby’s, peuters, kleuters, lagereschoolkinderen, tieners, moeders en vaders, leerkrachten, begeleiders op scholen, kinderdagverblijven, in huiskamers en yogastudio’s en je kan spreken van een complete opleiding kinderyoga.


5. Er wordt met kleine groepen gewerkt. Er is aandacht voor jouw verhaal, je wordt aangemoedigd om je eigen stijl te ontdekken, aangepast aan jouw behoefte, talent, temperament zodat je wat je leerde kan toepassen in jouw werksetting, op jouw eigen wijze…

6. Vanessa heeft een sleutel… met haar onvoorwaardelijk enthousiasme neemt ze jong en oud mee naar de rijke, innerlijk wereld van het kind. Ze slaagt erin om terug verwondering op te roepen. Je (her) ontdekt je innerlijk kind. En hier ligt de toegangspoort om écht en verbindend contact te maken. Zelfs als je niet onmiddellijk plannen hebt om kinderyoga professioneel in te zetten, kan deze opleiding heel veel betekenen voor je eigen persoonlijke groei.


7. Een kinderyogaopleiding bij amba-amba dat is Samen… alles beleven, ervaren en delen, samen op weg gaan, samen genieten en nieuwe dingen ontdekken, samen open staan voor de mooie wereld om ons heen! Je krijgt de kans om zelf te proberen en te voelen wat de oefeningen met je doen. Het is be-leven, ervaren. Niet enkel leren met je hoofd, maar het voelen met je hart, met je hele Zijn. Het gaat een laag dieper. Wat je hier meekrijgt, je niet uit een boek.


8. Je krijgt naast heel veel inspiratie ook materiaal aangereikt. Er wordt de tijd genomen om materiaal grondig te bespreken. Vanessa gaat steeds op zoek naar goede, ondersteunde materialen. Ze ontwikkelt ook eigen materiaal. Amba-amba is een winkel waarvan je weet dat de producten bruikbaar zijn. Je koopt geen lucht. De winkel biedt een extra service; maar je voelt geen enkele aankoopverplichting.

9. Yoga, kinderyoga gaat over verbinding. Er is ‘nazorg’ bij probleempjes of vragen. Kinderyogadocenten kunnen na de opleiding vrij hun eigen weg gaan, er is geen financiële binding, geen verplichtingen achteraf. Toch blijft amba-amba een bron van inspiratie. Via een ‘gesloten’ amba-amba kinderyogaplatform kunnen collega’s ideeën, inspiratie, oplossingen met mekaar gaan uitwisselen. Iedereen kan amba-amba volgen op pinterest, spotify. En je verschijnt op het kinderyoganetwerk, zodat mensen die een kinderyogadocent zoeken, je makkelijk kunnen vinden.


10. Er wordt aandacht van binnenuit aandacht besteed aan het yogakader, de filosofie. Niet de theorie… maar het doorleven, ook tijdens de opleiding. Je gaat als groep door een veilig proces. Je mag zijn wie je bent, je komt thuis bij jezelf. De kinderen die bij amba-amba kinderyoga volgen, voelen dat, maar ook de cursisten tijdens de opleiding. Amba-amba en de kinderyoga-opleiding maken voelbaar wat kinderyoga precies inhoudt, voorbij de taboes, de verhalen, de onzekerheden.

Vanessa Demeulemeester Specialties


Vanessa Demeulemeester Timetables


Vanessa Demeulemeester Reviews


Do You Know Vanessa Demeulemeester? Write A Review Now »

Vanessa Demeulemeester Member ArticlesVanessa Demeulemeester Audio Files


Vanessa Demeulemeester Classifieds


Vanessa Demeulemeester Coupons


Vanessa Demeulemeester Workshops


Vanessa Demeulemeester Retreats / Holidays


Vanessa Demeulemeester Job Listings


Vanessa Demeulemeester Photo Albums


Vanessa Demeulemeester Products


Wrijf

massage oil for children between 3 years and 108 years4 themes: sleep, relax, power, joyplease contact us for more info.we...

Desselgem-Dries 92, 8792 Waregem, Belgium or webshop

In Stock

View Details

Vanessa Demeulemeester VideosSend a Message


View On Larger Map »

Waregem

Join Our Newsletter - Today